Het ervaren van kou is iets wat ik iedereen wel zou willen laten ervaren

Sinds mijn eerste ervaring met zwemmen/dippen in koud water in 2017 heeft mij dit nooit meer los gelaten.

Walrusclub Tilburg

Koude kunnen we op verschillende manieren ervaren. Door te zwemmen, door een koude luchtdouche, door emmergieting of door koud te douchen.

De overwinning om het koude water in te stappen, het loslaten van je gedachten in het koude water en het totaal euforische gevoel nadat je hebt gezwommen is iets wat ik met niets anders kan vergelijken.

Bij de Walrusclub Tilburg kun je van oktober t/m maart op woensdagochtend en zondagochtend mee het water in. We zorgen eerst voor een goede warming-up van ca. een half uur, vervolgens kort het koude water in, en achteraf een lekker kopje thee. De zwemlocatie is in Diessen, onder de rook van Tilburg.

Wil je graag een keer komen proefzwemmen of individuele begeleiding; ook dat kan!

Yoga-vijver

Mijn naam is Monique. Bij mij kun je winterzwemmen, een yogales volgen en meewandelen met mij en Bobbi. Daarnaast vind ik eten en koken ook nog heel leuk, dus lekker veganistisch eten en koken doe ik ook graag samen met jou.

Mijn verhaal of hoe ik gekomen ben waar ik nu ben:

Mijn beroepsleven ben ik begonnen in 1993 als logopedist. Dit vak heb ik uitgeoefend tot 2018, 25 jaar!!! Best lang vind ik zelf. In ieder geval zo lang dat ik het tijd vond voor een verandering. Dus gestopt met mijn logopediepraktijk en me gericht op andere dingen waar ik blij van werd.

Wat me verder eigenlijk mijn hele leven al begeleid is sporten. Opgegroeid ben ik met twee korfballende ouders zo’n beetje op het korfbalveld. Daarnaast turnen en van allerlei andere sporten die kort of lang mijn interesse hadden. Jazzballet, schermen, roeien, hardlopen, yoga, fitness, wandelen etc.

Niet zo gek dus dat mijn leven ook nu voor een groot deel uit sporten bestaat. Winterzwemmen, yoga, wandelen, tennis; ik vind het allemaal heerlijk om te doen. En dat ik dat nu ook met jullie kan delen, helemaal fantastisch!

Een grote interesse heb ik altijd gehad in gezondheid, eten, koken en ook afvallen. Pas sinds een aantal jaar heb ik een stabiel gewicht en ‘snap’ ik pas wat mijn lijf echt nodig heeft. En daar heb ik het ook heel graag over, over eten, dieet, plantaardige leefstijl, leven zonder alcohol. En als je een keer een workshop winterzwemmen komt doen, met sauna en lunch vertel ik je daar graag nog veel meer over.

Ik ben getrouwd met Steef en we wonen in een heerlijk huis in Diessen samen met de liefste hond Bobbi. En bij dat huis hebben we een mooie zwemvijver aangelegd waar ik het liefst in de winter inspring. Steef doet dat het liefst in de zomer.

Winterzwemmen

Gebaseerd op een lange Russische traditie

Yoga

Een no-nonsense yogales voor iedereen