Borsch, hartige bietensoep ; uit Oekraïne

Borsch-rode-bieten-soep

Kookworkshop Borsch

Van mijn Oekrainse vriendin Lena, leerde ik een overheerlijke Borsch maken. Ze deelde dit familie recept met mij. En nu deel ik het weer met jullie. We maken de vegetarische variant ervan. En als je wil, vertel ik je ook hoe je de niet vegetarisch Borsch maakt.

Het recept krijg je digitaal mee, de soep eten we lekker samen op. Is er wat over? Dan mag je dat natuurlijk lekker meenemen. Zorg dat je een bakje meeneemt.

Een kom Borsch is  heerlijk na het winterzwemmen!

Wat is Borsch?

Borsch is een goed gevulde rode bieten soep. Borsch wordt veel gegeten in Slavische landen. Dit recept komt uit Oekraïne.

Waar komt Borsch vandaan?

Dat hangt er vanaf aan wie je het vraagt… Het wordt in veel Slavische landen gegeten. Ik ken het uit Rusland, Belarus en Oekraïne.

Wat is het recept?

Er is niet 1 recept voor Borsch. Het wordt in ieder land weer net iets anders gemaakt, en iedere kok heeft z’n eigen (geheime) recept

Ik heb een goede warming-up en cooling-down gehad, waardoor ik in het water en daarna geen pijn heb ervaren.

Het was meer een mentale drempel waar ik overheen moest stappen, wat me lukte door de energie die er hing.

Je huid tintelt helemaal na het zwemmen en je voelt enorme bloeddoorstroming en fijne energie door je lichaam gaan.

Sporten vooraf en achteraf is in de buitenlucht heerlijk.

Bij Walrus in Diessen kan je ook

Yoga

Een no-nonsense yogales voor iedereen

Workshops

Bekijk hier alle workshops