Winterzwemmen2023-09-27T17:08:40+02:00

Winterzwemmen geeft een enorme kick en is goed voor je gezondheid

Bij de Walrusclub Tilburg kunnen vrouwen van oktober t/m maart mee het water in.

Winterzwemmen

Winterzwemmen, ook wel bekend als ijszwemmen, koud water zwemmen of Walrussen. Tijdens de koude wintermaanden, van oktober t/m maart, wordt er in natuurwater kort gezwommen/gedompeld. Deze activiteit heeft diepe wortels in de tradities van landen zoals Rusland, Oekraïne en Belarus, waar het al eeuwenlang wordt beoefend.

Het gezamenlijk winterzwemmen/walrussen is niet alleen een sportieve activiteit. Je bouwt er een mentale kracht mee op en creëert een sterk gevoel van saamhorigheid en verbondenheid.

Voordat we het koude water in gaan, is het belangrijk om het lichaam hierop voor te bereiden. Dit doen we door een fysieke warming-up om de bloedstroom te stimuleren en het lichaam op te warmen voordat het in het koude water wordt ondergedompeld.

Het zwemmen in koud water heeft vele gezondheidsvoordelen. Het immuunsysteem wordt er door versterkt, je maakt er bruin vet mee aan, het is gymnastiek voor je bloedvaten en je wordt er heel blij van!

Zwemmen in koud water is niet zonder gevaar. Daarom is het belangrijk om dit altijd samen met anderen te doen en onder begeleiding van een opgeleide instructeur.

Winterzwemmen/walrussen is een onderdeel van Koude Harding. Andere disciplines van Koude Harding zijn emmergieting, sauna, koude luchtdouche en dompelen.

Aanbod Winterzwemmen

Zwemmen met de Walrusclub

In een groep van maximaal 12 vrouwen gaan we sporten en zwemmen in Diessen, een mooie plek in Noord Brabant.

Dinsdag 06:30 uur

Vroege Vogels gaan op dinsdagochtend om 06.30 uur het water in. Ja, dat betekend dus in het donker je warme bedje uit, sportkleren aan en op naar Diessen. Daar sta ik klaar om met jullie, na een goede warming-up het water in te gaan. Daarna ben jij zo fit en fris, dat wordt een geweldige dag!

Woensdag 10:00 uur
De woensdagochtendtraining bestaat uit pittige dynamische yogaoefeningen en Aerobicsoefeningen. Alles om goed warm te worden alvorens we het natuurwaterwater ingaan. Na het winterzwemmen is er tijd voor een warme kop thee.

Zondagochtend van 9.30 tot 10.45 uur
De zondagochtendtraining bestaat uit een stukje hardlopen gecombineerd met bootcampoefeningen en een aantal pittige Yogaoefeningen. Het lichaam zal hier zeker goed warm van worden voordat we het natuurwater ingaan.

Heb je interesse om mee te doen? Neem dan gerust contact op via monique@walrus.nl voor een intake en bekijk hier de veiligheidsregels.

Kleine groep Winterzwemmen en Sauna

Of wil je met een klein groepje vriendinnen komen winterzwemmen en genieten van de sauna? Voor kleine groepjes van maximaal 4/5 vrouwen maak ik een mooie sportieve training passend op jullie niveau, met aansluitend Winterzwemmen in natuurwater. Ondertussen staat de sauna op te warmen en kun je na het winter zwemmen weer heerlijk opwarmen. En als jullie in de sauna zitten, maak ik een heerlijke gezonde vegan lunch voor jullie klaar. Neem contact op via monique@walrus.nl voor het maken van een afspraak.

Of wil je liever eerst een keer een privésessie boeken om het water in te gaan? 1 op 1 begeleiding om samen veilig in de winter, in natuurwater in Brabant, te zwemmen. Dat is zeker mogelijk. Dit kan op verschillende locaties in Noord Brabant ingepland worden.

Veelgestelde vragen over Winterzwemmen bij Walrusclub Tilburg

Kan ik ook met een klein groepje komen winterzwemmen?2022-10-14T10:20:35+02:00

Wil je graag met een klein groepje komen sporten en zwemmen? Dat is zeker mogelijk. Voor kleine groepjes van maximaal 4 personen maak ik een mooie sportieve training met aansluitend Winterzwemmen. Eventueel kan je daarna gebruik maken van de sauna. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Kan ik bij Walrus ook een privésessie Winterzwemmen2022-10-14T10:15:58+02:00

Wil je nou liever eerst een keer een privésessie boeken om het water in te gaan? Dat is zeker mogelijk. Dit kan op verschillende locaties ingepland worden.

Winterzwemmen zorgt voor extra energie en afweer door toename van rode en witte bloedcellen

Goed voor je humeur

Tijdens het winterzwemmen komen er gelukshormonen vrij. Hier heb je de hele dag plezier van.

Activeert je imuunsysteem

Door toename van rode en witte bloedcellen in het bloed. Deze toename zorgt voor extra energie en afweer. Het stofje interleukine-6 wordt aangemaakt en werkt ontstekingsremmend en herstellend. Dit effect is optimaal bij temperaturen onder de 4 graden.

Goed voor je hart en vaten

Zodra je huid in aanraking komt met het koude water vernauwen zich de bloedvaten. Je bloed wordt naar de vitale organen gestuurd. Als je het water weer verlaat, verwijden de bloedvaten zich weer en het warme bloed stroomt terug naar de ledematen. Gymnastiek voor de bloedvaten dus!

Prijzen

Walrusclub groepstraining

10 rittenkaart: €155,-

5 rittenkaart: €85,-

Losse les: €20,-

Proefles €12,50

Winterzwemmen in kleine groep

Kleine groep (max 4 personen) met sauna en lunch: €45,- p.p.

Privésessie

Privésessie Winterzwemmen: € 80,-
Privésessie Winterzwemmen externe locatie: € 125,- (Binnen een straal van 50 km)

Ik heb een goede warming-up en cooling-down gehad, waardoor ik in het water en daarna geen pijn heb ervaren.

Het was meer een mentale drempel waar ik overheen moest stappen, wat me lukte door de energie die er hing.

Je huid tintelt helemaal na het zwemmen en je voelt enorme bloeddoorstroming en fijne energie door je lichaam gaan.

Sporten vooraf en achteraf is in de buitenlucht heerlijk.

Yoga

Een no-nonsense yogales voor iedereen

Over Walrus

Meer informatie over Walrusclub Tilburg

Ga naar de bovenkant