Deze zomer heb ik veel in de bergen gewandeld. In Zwitserland, Italië, Oostenrijk en in Luxemburg. Hebben ze in Luxemburg eigenlijk bergen? Dat weet ik niet precies, maar wel flink wat hoogtemeters gemaakt in ieder geval. En dat is ook gelijk wat het wandelen zo verschillend maakt met het wandelen in Nederland. Je gaat omhoog en/of omlaag, je kijkt uit op de bergen, je hebt soms last van de hoogte, soms heb je zelfs hoogtevrees. Maar wat is het lekker om een flink stuk omhoog te lopen, het zwaar te hebben en dan boven beloond worden met een fantastisch uitzicht. Wandelen in de bergen betovert je lichaam en je geest. de schone berglucht geeft je rust. En ook leuk als je boven bent, soms een lekker stuk taart, boterham of iets anders lekkers .

Bij mij gaan de gedachten dan echt even allemaal weg. Het lijkt wel een beetje op de toestand die je graag met mediteren bereikt. Een toestand van zijn. En dat lukt tijdens het wandelen in de bergen erg goed. Het wandelen heeft wat dat betreft heel veel ingrediënten die ik graag samen zie komen. Buiten, natuur, sporten en even helemaal bij jezelf komen. Als je buiten adem naar boven loopt, en je stopt even om je ademhaling te controleren, je ruikt de frisse berglucht en bent een met de natuur.

Wanneer dat ook erg goed lukt is als ik het koude water in ga. Een uitzonderlijke ervaring waar lichaam en geest samen komen. Zodra je het koude water ingaat ervaar je al je zintuigen. Je hartslag verhoogt, rust in je hoofd. Alle gedachten die je daarvoor had verdwijnen even, je bent in het koude water… En als je er dan weer uitkomt gaat er een energieboost door je heen. Je bent helemaal opgeladen en fris. Wat een heerlijk gevoel.

Dat gevoel wil ik jou ook graag meegeven. En dat is dus super eenvoudig. Hou jij ook van buiten zijn in de natuur, bewegen en wil je je hoofd graag even helemaal leeg maken? En dan ook nog een bak energie ontvangen? Kom dan lekker een keer buiten meetrainen en daarna stappen we in het koude water.