Het is natuurlijk een beetje een hype geworden de laatste tijd. Koude douches, ijsbaden en zwemmen in koud water. Het is voor van alles goed; zoals je gezondheid en op het moment ook voor jouw portemonnee.

Maar wat is er dan eigenlijk precies zo gezond aan? Het koude water kent vele gezondheidsvoordelen. 1 ervan is dat ons bruine vet wordt geactiveerd. En de functie van bruin vet is dat het een orgaan is dat je van binnenuit opwarmt. Het zet energie om in warmte, waarmee het voorkomt dat ons lichaam te veel energie omzet in wit vet. Het kan zelfs wit verbranden dat ons lichaam al heeft opgeslagen.

We leven meestal in warme comfortabele huizen, kleden ons warm aan en hebben het nooit meer koud. We slapen zelfs in verwarmde slaapkamers. Maar niks is dus zo goed voor je metabolisme als een beetje kou. Verwarming dus iets lager, draag een T-shirt ook eens in de winter en stap eens onder een koude douche.

En wil je nou je gezondheid een echte boost geven? Zwem dan gewoon een keertje met ons mee. We starten weer medio Oktober.

Ik zeg win-win; goed voor je gezondheid en beter voor je portemonnee.